Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 10 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Hier scoor je lekker ijs in Rotterdam

Nu de winterjas weer de kast in kan, is het tijd voor ijs! Het is dit weekend heerlijk lenteweer en om dat te vieren zet Metro Rotterdam vijf fijne ijssalons voor je op een rij.

De IJssalon
De IJssalon is niet meer weg te denken uit het centrum van Rotterdam. Er zijn inmiddels meerdere vestigingen van deze populaire ijszaak. En dat is ook niet zo gek, want oprichter Rob Alting is meervoudig Nederlands kampioen ijs maken. Als je op de Meent een ijsje wil halen, moet je wel geduld hebben. Het is namelijk altijd druk.

Foto: ANP
Foto: ANP

IJssalon Capri
De ijszaak van de Italiaanse familie Burdo zit al zestig jaar op de hoek van de Van Oldenbarneveltstraat en de Karel Doormanstraat. Na het scoren van een ijsje in zo’n vrolijk gekleurd bakje kan je plaatsnemen op het terras om van het zonnetje te genieten.

IJssalon Venezia
IJssalon Venezia op de Oude Binnenweg is een typisch voorbeeld van een familiebedrijf. IJsmaker Giovanni gebruikt nog steeds de recepten van zijn opa. Geen ijsliefhebber? Ze hebben ook gebak en tiramisu.

ijssalon, ijssalons, nederland, beste ijssalons van nederland, lenteweer, genieten
Foto: ANP FOTO ANP KOEN VAN WEEL

IJsjes enzo
Zelf je ijsje samenstellen en fan van toppings? Dan moet je absoluut een bezoek brengen aan IJsjes enzo. In de zaak op het Binnenwegplein mag je je bakje zelf vullen met meerdere ijssmaken om vervolgens met toppings en sauzen aan de slag te gaan. Het is dan wel geen Italiaans schepijs, maar je maakt wel een uniek ijsje!

Angelo Betti
Pizza en ijs, daar staat Angelo Betti om bekend. Het ijs van Angelo Betti is al sinds 1922 te proeven in Rotterdam. Het begon allemaal met een ijsatelier op Zuid. Inmiddels kan je de zaak vinden aan de Schiekade waar alweer de vierde generatie aan de slag is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.