Job Halkes
Job Halkes Binnenland 9 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Barry Atsma gaat Rotterdam I Love You regisseren

Een nieuwe stap in zijn loopbaan, zo ziet Barry Atsma zijn regiedebuut in de internationale speelfilm Rotterdam I Love You. Deze film maakt deel uit van een reeks in de ‘Cities of Love’-serie, waar eerder al Parijs en New York werden verfilmd. De makers willen vooral de ruwe schoonheid van de stad laten zien. De film wordt geproduceerd door Matt Jeams en Joeri Pruys.

Atsma is vooral bekend als acteur uit films als Komt een vrouw bij de dokter, Mannenharten en Knielen op een bed violen. „Ik liep al langer rond met het idee om een keer de stap naar regie te maken”, vertelt Atsma. Hij helpt ook mee bij het schrijven van het script. Hij doet dat samen met scenarist Robert Alberdingk Thijn, die onder meer achter de serie A’dam – E.V.A. en Dunya en Desie zit. Naast Atsma zijn in ieder geval de regisseurs Paula van der Oest en Shariff Nasr aangetrokken.

Volgens Atsma past het concept van de film en Rotterdam goed bij hem. „Rotterdam is een echte stad. Geen Anton Pieck-stadje, maar een stad met ballen”, zo zegt hij. Hij staat dan ook te popelen om aan de slag te gaan. De makers hebben in een eerder stadium al wat namen vrijgegeven van acteurs. Onder meer Nasrdin Dchar, Gaite Jansen, Halina Reijn en Maryam Hassouni gaan een rol spelen in de film.

De opnames van Rotterdam I Love You gaan deze zomer van start. Een jaar later moet de film wereldwijd in première gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.