Ilja Post
Ilja Post Binnenland 26 jan 2017 / 10:00 uur

Ani & Haakien in Rotterdam beste hostel van het land

Blijdschap alom bij Danielle Linscheer en Joyce Brouwer, eigenaars van hostel Ani & Haakien. Ze mogen zich een jaar lang het Beste Hostel van Nederland noemen. Volgens het toonaangevende boekingssysteem Hostelworld heeft het kleine maar fijne hostel aan de Coolsestraat over 2016 de hoogste ratings behaald van alle hostels in Nederland. Het is het derde jaar achter elkaar dat de prijs wordt toegekend aan een Rotterdams hostel.

Niet gek voor zo’n relatief ‘jong’ hostel als Ani & Haakien. Komende zomer vieren ze hun vierjarig bestaan. Nu al zo’n prestigieuze titel mogen bijzetten in de prijzenkast, vinden de dames dan ook een prestatie van formaat „We gaan dan ook niet voor de achtjes”, geeft Joyce toe. „Van meet af aan wilden we knallen met dit hostel. Ons geheim: ons kleine formaat (we hebben ‘slechts’ 54 bedden) en de persoonlijke benadering van onze gasten. We gaan echt voor dat ‘thuis weg van huis’-gevoel.”

Dat slaat dus aan. Want het puntensysteem is gebaseerd op de online waardering van gasten. „Wat dat betreft, ben je een slaaf van de reviews”, vervolgt Danielle. „En die kun je moeilijk sturen. Een regenachtige dag kan je soms al een matige beoordeling opleveren, terwijl je daar toch echt nul invloed op hebt.”

„Of laatst een man die vond dat de staf nogal onvriendelijk deed”, gaat ze verder. „In zijn review had hij echter nagelaten te vermelden dat hij bijna de magnetron had laten ontploffen. We waren ons half dood geschrokken! En ja, daarom vast ook een beetje kortaf.”

Dikke duim omhoog

Het merendeel van de gasten geeft Ani & Haakien daarentegen dus wel een dikke duim omhoog. Overall behaalde het hostel de hoogste waarderingen op basis van prijs/kwaliteit, locatie, klantvriendelijkheid en sfeer. Op de site van Hostelworld wordt het hostel vooral geroemd om zijn mooie interieur, de warme sfeer en ontvangst en de huispoes Suzy la Cubanita.

Wat dat interieur betreft, komt het mooi uit dat Danielle en Joyce beiden de opleiding interieurarchitectuur aan de Kunstacademie hebben gevolgd. „Al moet je je daar ook niet te veel van voorstellen”, zegt Danielle. „Veel geld hadden we niet toen we hier zomer 2013 begonnen. De meeste meubels hebben we her en der tweedehands op de kop getikt.”

Joyce: „Toch is dat juist de sfeer die veel backpackers waarderen. Om dezelfde reden hebben we veel aandacht besteed aan de woonkamer en keuken. Net als op een huisfeestje zijn dat toch dé ontmoetingsplekken. Schoenen uit, benen op tafel en een biertje erbij; dát is wat we willen uitstralen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ani & Haakien in Rotterdam beste hostel van het land
Sluiten