Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 6 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Dieven leggen mogelijk hand op gegevens Rijnmonders

Criminelen hebben mogelijk gegevens uit 2014 van inwoners en bedrijven in de regio Rijnmond in handen. Dat meldt RTV Rijnmond dinsdag. De gegevens zouden op een computer van een softwareleverancier kunnen staan. Ruim een week geleden werd de computer gestolen. De laptop was niet beveiligd met een zogeheten sleutel.

Het gaat mogelijk om burgerservicenummers, geboortedata, adressen, achternamen en initialen. Bij bedrijven betreft het KvK- en RSIN-nummers.

SVHW

De gegevens die mogelijk in verkeerde handen zijn gevallen, zijn die van bedrijven en inwoners van gemeenten die aangesloten zijn bij het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) in Klaaswaal. Dat zijn Alblasserdam, Albrandswaard, Barendrecht, Binnenmaas, Brielle, Cromstrijen, Goeree-Overflakkee, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Korendijk, Krimpenerwaard, Lansingerland, Molenwaard, Oud-Beijerland, Strijen en Zederik.

Aangifte

Volgens de omroep is het echter niet zeker dat de gegevens van het SVHW op de laptop stonden. „Er was ook geen back-up van de computer. Daarom is het ook niet uit te sluiten dat er gegevens van ons op stonden”, aldus SVHW-directeur Robin Heij tegen Rijnmond.

De softwareleverancier heeft aangifte gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.