Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 18 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

Oh oh VrijMiBo, het lekkerste begin van je weekend

Amsterdam in de ban van de VrijMiBo’s. Zeker die waar je ook hard kunt dansen, zijn populair.

Vijf in de klok?

Op vrijdag rond de klok van vijf verandert de stad op veel plekken in een drank- en dansparadijs. Op sommige kantoren of bureaus organiseren ze ‘m zelf, op andere plekken wordt het gedaan door een team erachter: de VrijMiBo. De laatste tijd is het populairder dan ooit, als een sneeuwbal rolt-ie door naar andere plekken (‘VrijMiBo Wognum’) en je hebt ze in alle soorten en maten. Van de VrijMiBo van Frits die elke maand op een andere en vaak ludieke locatie wordt gehouden tot de Vrijmiboules, waar je tegelijkertijd een bal kunt gooien.

Geen overhemden!

Én je hebt het event ‘VRIJMIBODISCO! -Voor gevorderden-’: goede muziek (house en disco) is hier een van de hoofdingrediënten en overhemden komen er pertinent niet in. „De ballen op de Zuidas hebben hun eigen feestje!” Philip de Iongh aka dj Philip Young is een van de founding fathers van dit event voor ‘creatieve feestbeesten’, elke tweede vrijdag van de maand in herfst en winter.

Editie #3! Na een mega knaller in november gaan we lekker door hoor! Met de hunks van Laurel & Hardy en de manager,…

Posted by VRIJMIBODISCO! – Voor gevorderden on Monday, November 14, 2016

Hard dansen

Het concept werd vijf jaar geleden geboren. Na vele wilde feesten, nachten en ochtenden was hij op zoek naar iets nieuws. Het idee: drinken en vooral ‘hard dansen’ vanaf vrijdag einde middag. Dan ben je niet pas thuis bij het ochtendgloren, „en heb je het hele weekend nog voor je.” Zijn idee kwam mede tot uitvoer dankzij een goede vriend van hem, de eigenaar van Bar Italia (nu Café de Paris) die hem wees op de espressobar onder de zaak: Metropolitain. „Ideaal! Het is knus en intiem en de perfecte plek om helemaal los te gaan.” De GT viert tijdens het vrijdagse discofeestje nog altijd hoogtij, net als de jenever kopstootjes.

https://www.instagram.com/p/BBpKpJrtPAN/

Wel eten, hoor

Maar een vloeibaar diner, daar is deze energieke man geen voorstander van: een goede bodem leggen is belangrijk, niemand houdt het tenslotte heel lang vol op louter drank of een enkele bitterbal en een halve kaasstengel. Hun gouden formule is dan ook al vijf jaar dat je voor vijf euro niet alleen entree hebt, maar ook pizza, pasta en salade in overvloed, „zodat je daarna weer langer door kunt dansen.”

Ook Geza Weisz weet de tent goed op zijn vrijdagse kop te zetten

Muziek voor liefhebbers

De muziek is altijd tiptop in orde, vervolgt hij. Hun huisdj’s Klaproos & Rogor, hijzelf en zijn grote liefde Suzy Cue (Suzanne de Jong), met wie hij regelmatig een back2backje doet en die hij ooit nog zelf heeft leren draaien, zijn een paar van de namen die de tent op zijn kop zetten. „Vorige week draaide Geza Weisz nog bij ons en ook Kris Kross Amsterdam is een oude bekende.”

Goeiemiddag!

Ja, het leven is hier goed op de tweede vrijdagmiddag van de maand en hun motto: Goeiemiddag! Lekker vroeg beginnen dus, want waarom zou je ook tot laat wachten voordat je het weekend inluidt? Dat is dan ook precies het geheim van het VrijMiBo-succes, denkt hij. „Vrijdagmiddag is de nieuwe zaterdagnacht/zondagmorgen.” En heb je een kater? Geen enkel probleem, lacht hij, „dan heb je nog het hele weekend om bij te komen.”

https://www.instagram.com/p/viVn9FngG/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.