Job Halkes
Job Halkes Binnenland 23 aug 2016 / 14:45 uur

Spartafan wil Broederliefde op Het Kasteel hebben

Ze breken momenteel zo’n beetje alle records in de hitlijsten en tonen daarnaast de liefde voor Sparta. Voor Spartafan en journalist Anton Slotboom de reden om alles op alles te zetten om Broederliefde naar Het Kasteel te halen voor een optreden.

„Op de open dag van Sparta hebben ze opgetreden op een podium. Dat was mooi, want het zijn echt jongens die hun trots over Spangen en daarmee Sparta niet onder stoelen of banken steken,” aldus Slotboom. Het idee voor een optreden op Het Kasteel ontstond toen hij een interview met de jongens op de VPRO-website 3voor12 las. „De kop boven dat artikel was ‘Rotterdammers dromen van optreden in stadion Sparta’. Op de livestream van Lowlands zag ik vervolgens een van de jongens in een Spartashirt staan. Ik dacht, die liefde voor Sparta moeten we belonen met een optreden op Het Kasteel.”

Hij heeft inmiddels een speciale Facebookevenement aangemaakt en op Twitter en Facebook zijn mensen erg enthousiast over zijn idee. „Ik krijg veel steun voor het plan. Al had ik ook iemand die zei dat het herrie was. Sinds de promotie zijn de Spartanen al erg trots end at zo’n band dat uitdraagt maakt dat nog meer.”

Inspiratie voor de buurt

Een optreden in het stadion zou een inspiratie zijn voor jongeren in de buurt, denkt Slotboom. „Deze gasten moeten we eren met een optreden op de middenstip in de rust. Of misschien wel een stadionavond.” Broederliefde zou zeker niet de eerste artiest zijn. „In het verleden trad Andre Hazes hier ook op. Toen waren er 30.000 mensen bij. En ik heb begrepen dat Jordy van De Likt ook iets met Sparta heeft.”

Slotboom hoopt dat Sparta werk gaat maken van zijn idee. „In de jaren 90, toen spangen er slecht op stond, wilde Sparta weg. Nu heeft de club enorm veel maatschappelijke initiatieven in de wijk en is Sparta meer dan ooit verbonden met de wijk. Hoe mooi is het dan dat die bewoners de club de liefde verklaren. Broederliefde hoort bij ons, claim ze.”

Sparta zelf heeft inmiddels aan Slotboom laten weten contact te gaan leggen met Broederliefde om te kijken wat er mogelijk is.

Reageer op artikel:
Spartafan wil Broederliefde op Het Kasteel hebben
Sluiten