Job Halkes
Job Halkes Binnenland 25 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Referendumvraag: Voor of tegen Woonvisie Rotterdam?

Het was in de gemeenteraad de vraag van de dag. Hoe gaat de vraag van het woonreferendum van 30 november luiden? Na een uitvoerig debat donderdag bleek een meerderheid te zijn voor de vraag: Bent u voor of tegen de Woonvisie Rotterdam?

Het overgrote merendeel van de oppositiepartijen had liever een andere vraag gewild. Zij wilden de vraag als volgt: Bent u voor of tegen de afname van de goedkope woningvoorraad? Maar Leefbaar Rotterdam, D66, CDA en VVD staken daar een stokje voor. Zij vonden die vraag te smal en niet neutraal, omdat het niet alleen gaat om de sloop van 20.000 goedkope woningen.

De oppositiepartijen vonden de vraag die nu wordt voorgelegd te breed. Het referendum komt er nadat initiatiefnemers ruim 13.000 handtekeningen hadden verzameld. Zo’n 400.000 mensen mogen stemmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.