Job Halkes
Job Halkes Binnenland 5 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

VVD Rotterdam wil nieuwe metrolijn naar Zuid

Als het aan de VVD Rotterdam ligt kom er snel een nieuwe metrolijn naar Rotterdam-Zuid. De partij gaat daarover donderdag een motie indienen in de gemeenteraad.

De nieuwe lijn zou moeten lopen van Kralingse Zoom via het Stadionpark, Ahoy/Zuidplein, Stadshavens naar station Schiedam Centrum. Volgens raadslid Jan-Willem Verheij is het nú het moment om met een nieuwe metroverbinding aan de slag te gaan. „In 2008 heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de OV-bereikbaarheid op Zuid. Toen al werd dit als een kansrijke ontwikkeling gezien. Denk niet alleen aan het infrastructurele verhaal, maar ook aan de sociale impact die het heeft op verschillende Rotterdamse wijken. Inmiddels zijn we al acht jaar verder en is het de hoogste tijd om papier in realiteit om te zetten.”

De onderzoekers stelden in 2008 al vast dat er op Zuid een nieuwe NS-station zou moeten komen ter hoogte van het stadion. Deze nieuwe metrolijn zou daar perfect op kunnen aansluiten. „Met deze nieuwe metroverbinding haal je een groot aantal knelpunten weg. Het stadion wordt beter bereikbaar en de bewoners op Zuid kunnen veel sneller reizen naar bestemmingen waar veel werkgelegenheid is. De verbindingen naar de rest van de Randstad worden immers verbeterd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.