Job Halkes
Job Halkes Binnenland 7 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Ophef over ‘peperdure’ prullenbak gemeente Rotterdam

Sommige raadsleden zijn verbaasd over de keuze van de gemeente om ‘peperdure’ prullenbakken te plaatsen. De speciale prullenbak kost tussen de 455 en 863 euro euro per stuk en bevat drie vakken, waardoor afval gescheiden kan worden ingezameld. In totaal zijn er 250 aangeschaft, wat neerkomt op een uitgave van ongeveer 140.000 euro.

„We schaffen wel prullenbakken aan van volgens mij 480 euro per stuk, maar de armen scheept dit college af met 50 euro fooi”, aldus PvdA-raadslid Carlos Gonçalves. Ook de VVD zet vraagtekens bij de peperdure bakken en noemt het op Facebook ‘weggegooid geld’. De nieuwe prullenbakken zijn geplaatst in alle gebouwen van de gemeente.

Wens gemeenteraad

Volgens een woordvoerder heeft de gemeenteraad zelf om gescheiden inzameling gevraagd in een motie. Bovendien zijn andere prullenbakken weggehaald op afdelingen en scheelt het daardoor in de kosten voor het ophalen van afval. De bakken zijn speciaal gemaakt voor de gemeente. „Er zijn verschillende varianten afvalbakken geleverd”, aldus de gemeente. „De varianten verschillen in prijs van 455 euro op de werkvloer, 685 euro in de publieksruimte van de stadswinkels en 863 euro voor de allergrootste variant.

De nieuwe afvalbakken op het stadhuis kosten 339 euro per stuk. Wij zijn voor afvalscheiding, maar dit is toch écht weggegooid geld. Wat vindt u?

Posted by De Rotterdamse VVD on Tuesday, July 5, 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.