Job Halkes
Job Halkes Binnenland 13 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Broers uit UK beginnen milkshakezaak in Rotterdam

Negen weken geleden opende Jazim Bisheret de deuren van Kandy Krush Diner aan de Rotterdamse Mauritsweg en sindsdien zijn de milkshakes niet meer aan te slepen. Vanuit heel het land stromen de mensen toe, nadat onder meer drie bekende UFC-fighters onlangs een bezoekje aan de zaak hebben gebracht.

Eigenaar Bisheret haalde het in Engeland populaire concept, waarbij complete chocoladerepen naar keus door de milkshake gaan, samen met zijn vier broers naar Nederland. „Ik kwam een jaar geleden naar Rotterdam om te werken in een internationaal callcenter in het Groot Handelsgebouw. De stad sprak mij meteen aan. Ik voelde me hier thuis”, aldus Bisheret, die oorspronkelijk uit de omgeving van Manchester komt. „Dit is een frisse, creatieve stad. Kijk naar de architectuur hier. Rotterdam heeft echt een internationale vibe en is erg multicultureel. Alle culturen komen hier echt samen. Mensen beseffen soms niet hoe mooi deze stad is.”

Al langer liep hij rond met plannen om het milkshakeconcept naar Nederland te halen. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken waar de eerste zaak zou komen. „In Rotterdam, natuurlijk. Veel mensen vragen mij waarom ik niet in Amsterdam ben begonnen. Maar deze stad past veel beter bij dit concept. Klanten komen nu zelfs vanuit Amsterdam en België hierheen. Als ik in Rotterdam nog groter ben, dan ga ik misschien wel in Amsterdam beginnen.”

36 soorten snoeprepen

Wie de bar binnenkomt, waant zich even in een snoepwinkel met al het roze en de 36 soorten snoeprepen achter de bar. „Mensen moeten zich weer even kind voelen. Iedereen heeft wel een goede herinnering aan chocolade”, legt Bisheret uit. „Mensen kiezen vervolgens welke snoepreep ze door de milkshake willen. Mars, Snickers of Ferrero Rocher of misschien wel meerdere? Vervolgens kiezen ze een topping en maken wij de milkshake. Maar we hebben ook een kaart.” De populairste is de Million Dollar Shake. „Maar alles is bij ons mogelijk.”

Dat Bisheret aan de Mauritsweg is gaan zitten, is een bewuste keus. „Het is hier rustiger dan op de Oude Binnenweg. Ik wil dat klanten hier rustig kunnen genieten.” En dromen zijn er volop. „Ik zou wel meerdere zaken in de stad willen openen. In de Markthal lijkt me te gek. Maar we willen eerst deze zaak goed laten draaien. Maar de reacties die ik tot nu toe krijg, geven me hoop dat dat goedkomt.” Heimwee naar Manchester heeft hij niet. „Ik geniet hier iedere dag.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.