Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 23 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Striptekenaars van Metro houden signeersessie

Aimée de Jongh, Kenny Rubenis en Schwantz, drie striptekenaars die dagelijks in Dagblad Metro staan, houden een signeersessie tijdens het Wijnhaven Festival in Rotterdam op 18 juni.

Aimée de Jongh is freelance striptekenares, illustratrice en animator. Met haar ‘Snippers’ staat ze elke dag in Metro. Ook Rotterdammer Kenny Rubenis staat elke werkdag met zijn tekeningen (Dating for Geeks) in de krant. Schwantz (Hans Klaver) publiceert dagelijks zijn strip ‘Beestjes’ in Metro.

Dagelijks in de trein

De tekenaars zullen tijdens het festival hun boeken signeren en voorzien van een leuke tekening. Dit zal plaatsvinden aan de Wijnbrugstraat 1, waar in september een nieuw stripmuseum zijn deuren opent voor het publiek. Het idee voor de signeersessie komt van Rik Jonkers, die de stripwinkel in het museum zal beheren. „Ik wilde graag iets leuks doen voor volwassenen en stripverzamelaars tijdens het Wijnhaven Festival. Omdat ik bijna elke dag in de trein zit en dan de Metro lees, ontstond het idee om de striptekenaars uit te nodigen. De strips van Aimée de Jongh, Kenny Rubenis en Schwantz vind ik namelijk heel leuk." De signeersessie is op 18 juni van 13 tot 16 uur, met kans op uitloop.

Tijdens het gratis Wijnhaven Festival komt een van de oudste havens van Rotterdam weer tot leven. Er is een programma vol cultuur, muziek, eten en drinken en andere activiteiten. Belangstellenden kunnen dan bijvoorbeeld een kijkje nemen in het pand van het nieuwe stripmuseum. Daar worden die dag ook diverse kinderactiviteiten gehouden, met als thema Piraten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.