Nick Kreukniet
Nick Kreukniet Binnenland 17 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

League of Legends-fans vullen Ahoy

Fanatieke profgamers streden zaterdag in Ahoy om de derde plek bij de ‘League of Legends Spring Finals’. Dit evenement doet misschien niet bij iedereen meteen een belletje rinkelen, maar gaming events als deze worden wereldwijd steeds groter. Mensen uit verschillende landen die naar hun favoriete game en gamers kwamen kijken vulden dit weekend dan ook de Rotterdamse evenementenaccomodatie. Bij dit evenement ging het om de beste teams uit Europa.

De strijd om de derde plek ging tussen Fnatic (waar de Nederlandse gamer Fabian Diepstraten deel van uitmaakt) en H2k-Gaming. De wedstrijd was een best-of-5: degene die als eerste drie games wint, wint de wedstrijd. Een spel duurt ongeveer een halfuur tot driekwartier.

Los

Waar velen van ons waarschijnlijk niet precies begrijpen wat er gebeurt tijdens zo’n spel, gaat heel Ahoy los als er bijvoorbeeld als een karakter van de tegenstander dood gaat. En niet alleen toeschouwers laten zich gaan, ook de commentatoren van het evenement gaan hierbij helemaal los.

Fans wachten op hun favoriete gamer /Metro

Wave

Na twee games stond Fnatic met 2-0 voor. Daardoor leek de wedstrijd al snel gespeeld te zijn en dus hoopte het publiek op een comeback van H2K. Tijdens de derde game ging hiervoor zelfs de ‘wave’ rond. Of het door de bemoedigende wave kwam laten we in het midden, maar H2k-Gaming kwam inderdaad terug tot 2-2. Toch moest het team uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Fnatic.

Geweldig

„De dag was gisteren voor fans absoluut geweldig, omdat de spanning zo hoog mogelijk werd opgevoerd: tot het laatste moment was het niet duidelijk wie er ging winnen”, vertelt een woordvoerster game-event. „Dat duurt het langst en biedt het meeste spektakel.”

Met hun overwinning op H2K won Fnatic won 15.000 dollar voor de derde plek, omgerekend ruim 13.000 euro. H2k-Gaming kreeg 10.000 dollar (bijna 8900 euro) voor hun vierde plek in het toernooi. Ook hebben beide ploegen punten verdiend, waarmee ze kans maken naar de wereldkampioenschappen te gaan. Deze vinden van 29 september tot en met 29 oktober in de V.S. plaats. De échte finale wordt op 29 oktober in Los Angeles gespeeld.

Zondagavond was de finale. Hierin streden G2Sports en Origen om de winst. G2Sports kwam op 0-1 voorsprong, maar Origen wist gelijk te maken. Daarna was het toch G2Sports dat uiteindelijk met 3-1 won. Hierdoor kreeg het team 50.000 dollar en werd er een plek bij de wereldkampioenschappen vastgesteld. Origen won voor hun tweede plek 25.000 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.