Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 24 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Hoge zuurgraad bij ‘deskundigen’

Als ik zondag Davy Klaassen was geweest, was ik op mijn tenen gaan staan om Jan Joost van Gangelen een pofferd op zijn neus te geven.

Je wint van je enige concurrent, staat daardoor bovenaan en in volle euforie word je voor de camera bij Jan Joost getrokken om vervolgens alleen maar negatieve vragen te moeten beantwoorden.

Hoezo moet Klaassen na een gewonnen topduel verklaren waarom Ajax de eerste helft slecht was? En waarom moet hij gaan raden naar de reden van de instorting van PSV in de tweede helft?

’Was PSV moe?’, vroeg Jan Joost. ’Man, zeik niet zo. Hoezo moe? Waarvan? Van vijf dagen geleden een potje voetbal? In Engeland spelen ze iedere dag en doen ze ’s avonds nog even mee op het pleintje voor de deur.’

Dat zei Davy niet. Want die is keurig opgevoed door een pr-afdeling.

Wat een onvoorstelbaar zure ’deskundigen’ waren er zondag aan het woord. PSV was heer en meester, hoorde ik zelfs in de rust bij Fox Sports. Kom op hé! Als Björn Kuipers normaal had gefloten, waren er nog maar 9 PSV’ers geweest. Maar meneer Kuipers is een beetje naast z’n schoenen gaan lopen en heeft zo zijn eigen spelregels verzonnen.

Als Milik nog wat scherper was geweest, had het evengoed nul drie gestaan in de eerste helft. Dus hoezo was PSV zoveel beter dan?

Maar het PSV’tje verheerlijken van de afgelopen weken door de zogenaamde kenners ging gewoon nog even door. Want PSV was een volwassen ploeg, met topspelers. En dat allemaal omdat PSV met slechts nul nul was uitgeschakeld door een ploeg die een paar dagen later van de nummer 17 in Spanje verloor.

Als Ajax op overtuigende wijze de topper naar zich toetrekt en bovenaan komt, verdient dat meer dan onzinnige analyses over een vermoeide opponent en wel of niet compact gespeeld hebben.

Ajax is de nieuwe koploper en van die zogenaamde topspelers van PSV heb ik werkelijk niets gezien zondag.

Met AZ-PSV en Ajax-Zwolle op het programma staat er volgende week wederom een uitermate boeiend weekend te wachten.

Laten we hopen dat tegen PEC de overwinning op PSV wordt ingekleurd en dat John van den Brom aantoont echt een vriend van Frank de Boer te zijn.

Dan is er de rest van het seizoen namelijk nog maar één club die regeert, in een competitie vol figuranten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.