Andrea Peelen
Andrea Peelen Binnenland 9 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Gruwelijke vondst in Amsterdam: hoofd naast emmer

In Amsterdam deed men woensdagmorgen een gruwelijke vondst. Op de Amstelveenseweg, vlak voor een Marokkaans waterpijpcafé lag namelijk een hoofd naast een blauwe emmer.

„Het was doordrenkt met bloed, daarnaast stond een blauwe emmer,” vertelde een getuige volgens AT5. Een andere getuige meldt dat het hoofd met het gezicht naar de lounge neergelegd was. „Alsof het naar binnen keek.” Het hoofd heeft er vermoedelijk niet al te lang gelegen, want volgens een buurtbewoner was het er nog niet tussen 06.30 en 06.45 uur.

Op dit moment is de politie ter plaatse voor onderzoek en wordt er gekeken naar de camerabeelden. Omstanders die foto’s aan het maken waren zijn opgedragen om deze te wissen.

Update: naam van slachtoffer bekend

Volgens Het Parool heet het slachtoffer Nabil Amzieb, een 23-jarige man van Marokkaanse afkomst. Dit betekent dat het hoofd hoort bij het lichaam dat gisteren werd gevonden in een uitgebrande auto in Zuidoost. Nabil was een bekende van de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.