Job Halkes
Job Halkes Binnenland 22 nov 2015 / 22:41 uur

Zeearend maakt indrukwekkende beelden van Rotterdam

Altijd al benieuwd hoe een vogel naar Rotterdam kijkt? Dan is deze vraag beantwoord, want met zeearend Darshan zijn zondag spectaculaire beelden gemaakt rondom de Euromast en de SS Rotterdam. De beelden worden de komende week op internet geplaats, maar hieronder vind je al een kleine impressie:

Darshan zelf is wel wat gewend. Eerder maakte hij met een camera van Sony op zijn rug beelden in Parijs, Berlijn en Dubai. Zenuwachtig is hij niet, aldus valkenier Jaques-Olivier Travers. „We zijn al anderhalf jaar bezig over de hele wereld. Maar elke keer blijft het bijzonder.”

Wie denk dat zo’n camera op de rug zielig is voor de vogel, heeft het volgens de valkenier mis. „Hij kan zonder problemen tien procent van zijn eigen gewicht meedragen. Dus deze lichte camera van Sony is perfect.” De beelden zijn volgens hem echt uniek. „Je ziet nu echt hoe een vogel naar de stad kijkt.”

Dat Rotterdam is uitgekozen is volgens Travers geen toeval. „De stad is fantastisch. Ik hou van een stad waar een rivier doorheen loopt. En landen op een schip zoals hier is uniek.” Rotterdam is de vijfde, maar zeker niet de laatste stad die Darshan en Travers in beeld gaan brengen. We willen nog steden in Amerika en Azie vastleggen.”

Met het project Freedom zetten Sony en zeearend Darshan zich in voor het bedreigde dier. Het beest leeft in Europa in de Franse en Zwitserse Alpen.

Bekijk hier hoe zeearend Darshan van de Euromast afduikt:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeearend maakt indrukwekkende beelden van Rotterdam
Sluiten