Job Halkes
Job Halkes Binnenland 19 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Hilton Rotterdam ruziet met gemeente over woontoren

Het Hilton Hotel Rotterdam wil voorkomen dat er naast het hotel aan de Kruiskade een woontoren van 70 meter verrijst. De hotelketen is bereid om zelfs de grond over te kopen van de gemeente om bebouwing te voorkomen. Dat staat in een spoedbrief die het Hilton op het stadhuis heeft laten bezorgen.

De toren moet komen op de plek waar nu de inrit van de parkeergarage en de entree van Villa Thalia is gevestigd. „Wij vrezen verminderde bereikbaarheid, zichtbaarheid en vermindering van de daglichttoetreding ten gevolge van ‘De Metropool’. Andere omliggende bedrijven delen deze zorgen”, zo schrijft Karin van den Berg, directeur van Hilton Rotterdam. Ze roept het stadsbestuur en de gemeenteraad op om een wijziging in het bestemmingsplan af te keuren.

De hotelketen wil dus zelfs met de gemeente praten over het aankopen van de grond om de bouw te voorkomen. De gemeenteraad moet binnenkort besluiten over de komst van de toren van projectontwikkelaar Morph Real Estate. De raad roept de gemeente op om samen met de omliggende bedrijven te zoeken naar een ‘optimale invulling van het ruimtelijk perceel’. Van den Berg wil telefonisch geen toelichting geven op de brief.

Meer bedrijven boos

Eerder al kwam de eigenaar van het pand van Villa Thalia in opstand tegen de geplande toren. Hij vreest dat de club dan zoveel isolatie moet toepassen om geluidsklachten van de nieuwe bewoners te voorkomen dat daar bijna niet tegenop te investeren is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.