Job Halkes
Job Halkes Binnenland 20 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Fietser krijgt vaker groen licht dankzij regensensor

Door een regensensor in een fietsverkeerslicht staan fietsers in Rotterdam niet minutenlang te wachten in de regen. Dankzij de sensor krijgen fietsers bij slecht weer vaker voorrang. Daarmee wil Rotterdam fietsen nog meer stimuleren.

Op de kruising van de Boezemlaan en de Bosdreef is de verkeerslichtinstallatie vervangen en voorzien van regensensoren. Daarmee is dit de eerste locatie in Rotterdam. De gemeente wil nog meer plekken uitrusten met dit soort sensoren. Wethouder Pex Langenberg onthult het verkeerslicht met regensensor aanstaande maandag.

Het plaatsen van de regensensor is één van de dertig actiepunten uit het Rotterdamse Fietsplan 2015-2018. De afgelopen jaren is het aantal fietsers in Rotterdam al fors gestegen, maar de wethouder wil van Rotterdam een echte fietsstad maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.