Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 25 okt 2015
Leestijd: 4 minuten

K3 wordt Amsterdams

Het Vlaamse K3 wordt overgenomen door Amsterdam! Althans, als het aan Metro-editie Amsterdam ligt natuurlijk. Op tv wordt vrijdagavond (SBS 6) de zoektocht naar een nieuwe K3-bezetting voortgezet, want de oudgedienden Karen, Kristel en Josje stoppen er binnenkort mee. Zesduizend meiden wilden een nieuwe K zijn, negen van hen maken nog kans op een grote carrière. Hocus Pocus: vier van hen komen uit de hoofdstad. We stellen Lisa, Klaasje, Demi en Jindra aan je voor en bepalen hun K3-gehalte.

Lisa

Wie: Lisa Michels (25).

Komt oorspronkelijk uit: Houten, heeft Zweedse roots van moeders kant.

Muziekgeschiedenis: Zong al eens in een meidengroep en bij de afwas, maar heeft vooral ervaring als model. De finale van K3 zoekt K3 zit in de tas, maar ze bereikte ook al de finale van de Miss Nederlandverkiezing. Modellenklussen deed ze al eens voor Afrojack en YC Jewels.

K3-gehalte: 49,5 procent.

Voor: Is redelijk verlegen, maar krijgt een kick van jewelste als ze het podium op stapt. Toch blijft zij onervaren en is ze vooral de zangeres van de eerder genoemde afwas. „Dan zing ik altijd musical- en Disneyliedjes”, zei ze al eens.

Tegen: Voor Metro is Lisa daarom vooral een prachtig model. In de printversie van Metro werden de drie kandidates die je hieronder leest en ziet tot K3 Amsterdam gebombardeerd. Mocht Lisa K3 uiteindelijk halen, dan gaan we op gepaste wijze diep door het stof. Dat is hierbij beloofd.

Klaasje met de dwarsfluit

Wie: Klaasje Meijer (20).

Komt oorspronkelijk uit: ‘s Gravezande, dochter van de dominee.

Muziekgeschiedenis: Vormt met haar zussen en moeder het Meijer Quintet in de kerk. Studeert aan het Conservatorium (dwarsfluit) en noemt het geluid uit haar instrument magisch. Wilde als kind onder een K3-dekbed slapen en hoopt als nieuw K3-lid dwarsfluit te mogen spelen.

K3-gehalte: 95 procent.

Voor: Mooi, heeft nu al veel fans, zou een prachtig K3-poppetje zijn. En zeg nou zelf: als je naam al met een K begint en op ‘sje’ eindigt dan zit je geramd, zo vindt het huidige trio.

Tegen: Die 5 procent is voor de dwarsfluitwens. Nee Klaasje, een K3-zangeres en –danseres heeft geen dwarsfluit in haar handen. Waarom niet? Daarom niet.

Demi met de blauwe plekken

Wie: Demi Matenahoru (21).

Komt oorspronkelijk uit: Middelburg, heeft Moluks bloed.

Muziekgeschiedenis: Is sowieso een podiumbeest. Liet zich voor eerst zien tijdens The Voice of Holland in 2011. Zong zich met Valerie van Amy Winehouse in Team Angela Groothuizen, maar verloor de battleronde van de kleine Lennie van Zandwijk. Maar ja, Nobody’s Perfect, dat zongen ze dan ook.

K3-gehalte: 50 procent.

Voor: Zingt en beweegt uitstekend. En: wie goed kijkt ziet dat K3-vader Gert Verhulst verlekkerd achter zijn jurytafel zit. Wie Gertje en K3 kent, weet dan genoeg. Dan gaat het niet meer over talent.

Tegen: Demi is te veel het type stoere chick dat werkt in de horeca. In de horeca werken, doet ze dan ook en ze bouwde voor het rondtrekkende theaterfestival De Parade. Dat leverde haar blauwe plekken op, die bij Demi’s auditie zichtbaar waren. „Dat komt niet door in bomen klimmen”, merkte K3’s Kristel toen op. Demi hoort in een rockband.

Jindra met de mooie tranen

Wie: Jindra van Schaijk (22).

Komt oorspronkelijk uit: Etten-Leur.

Muziekgeschiedenis: Is een musicalartieste en was tot de afgelopen zomer te zien in The Sound of Music van Stage Entertainment. Studeerde af aan de Fontys Academie in Tilburg (Muziek- en Musicaltheater).

K3-gehalte: 90 procent.

Voor: Leuk, blond, talentvol, stralend en verscheen afgelopen week zelfs al op de roddelpagina’s. Bij een première van een dinnershow schreed Jindra over de rode loper met haar nieuwe vlam Bram. Over rode lopers schrijden, deed ze al vaker, maar als K3-kanshebster hebben de cameralenzen haar al te pakken.

Tegen: Jindra roept iets op. Haar ambitie stak zij in eerdere afleveringen niet onder stoelen of banken en dat vonden de fans te hard. Zoals het nu gaat in internetland: dan word je he-le-maal afgemaakt. Jindra huilde vrijdag om het voorval en prompt werd zij de populairste kandidate van de avond. Zo gaat dat dus en daarom maar een aftrek van 10 procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.