Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Partij voor de Dieren boos over stappen met kameel

De clubganger die zaterdagnacht ’voor de grap’ een kameel meenam tijdens het uitgaan in Amsterdam, kan niet op een glimlach van de Partij voor de Dieren (PvdD) rekenen. De partij noemt het een ’belachelijke actie’ en heeft het stadsbestuur gevraagd of hier een vergunning voor is afgegeven.

Lees ook: Ontsnapte kamelen lopen naar McDonald’s Heerenveen

Boris Lange, die naar eigen zeggen vaker ludieke acties uithaalt, had het dier gehuurd bij een boerderij en liet er mensen mee op de foto gaan in de Korte Leidsedwarsstraat. „Hordes clubbezoekers, groepjes dronken toeristen en hier en daar een opstootje. Het Leidseplein is ontzettend druk op zaterdagnacht”, zegt Johnas van Lammeren, PvdD-fractievoorzitter. „Het welzijn en de veiligheid van zo’n dier zijn niet te waarborgen in zulke situaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.