Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 22 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Extra groen onder de groene zoden liggen

Je denkt er misschien niet over na, maar een begrafenis is verre van duurzaam. Het Rotterdamse Van der Spek Uitvaart wil daar verandering in brengen met een kist zonder lijm, duurzaam papier voor de rouwkaarten en koffie van het Max Havelaar Fairtrade keurmerk.

Lees ook: Man overlijdt, vrouw en kinderen poseren bij kist

Sinds kort heeft het bedrijf zich aangesloten bij Green Leave. Dit is een initiatief van een aantal uitvaartverzorgers om milieubewuster om te gaan met uitvaarten.

Rieten kist

Hans de Leeuw, woordvoerder bij Van der Spek uitvaart, geeft een voorbeeld van wat het bedrijf sinds kort doet. „Een kist van spaanplaat is vrij goedkoop, maar onder andere de lijm is slecht voor het milieu. Een rieten kist wordt steeds vaker gevraagd. Als bedrijf vinden wij dat je een verantwoording naar de maatschappij en het milieu hebt”, vertelt De Leeuw. „Als mensen een duurzame uitvaart willen, moet je dat kunnen aanbieden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.