Job Halkes
Job Halkes Binnenland 25 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Christelijke vluchtelingen bedreigd in opvang EUR’

Christelijke vluchtelingen in de tijdelijke opvang van de Erasmus Universiteit zouden zijn geïntimideerd door moslims in en rond de opvanglocatie. Dat stelt Leefbaar Rotterdam in schriftelijke vragen aan het college.

Lees ook: ‘Op valreep busjes vol speelgoed voor vluchtelingen’

Ze baseren de vragen op een artikel in het Reformatorisch Dagblad. Daarin vertelt een christelijke vrijwilligster wat ze heeft meegemaakt. Volgens haar waren de christelijke vluchtelingen doodsbang voor de islamitische intimidatie. „Ze zeggen het zelf tegen me. Ik durf mijn Bijbel hier niet te lezen, hoor ik dan van de mensen”, vertelt de vrijwilligster. Ze werkt al jaren met moslims, maar zegt compleet verbaasd te zijn over wat er op de opvanglocatie gebeurde. „Een Arabische christenvrouw werd zelfs verteld dat ze eerst een hoofddoek op moest hebben voordat ze door moslims zou worden geholpen.”

Alleen voor moslims

Naast de intimidatie binnen zou het ook rondom de opvang mis zijn gegaan. Zo kwamen volgens deze vrijwilligster Rotterdamse moslims langs met spullen, maar die mochten alleen worden uitgedeeld aan islamitische vluchtelingen. Spullen die niet van moslims kwamen zouden door de islamitische asielzoekers niet aangenomen mogen worden. Ook werden asielzoekers onder druk gezet om mee te doen aan het offerfeest.

Leefbaar Rotterdam wil opheldering van het stadsbestuur over de gang van zaken. De raadsleden Tanya Hoogwerf en Michel van Elk willen onder meer weten of er nog meer incidenten zijn geweest. Ook willen ze weten hoe er toezicht is gehouden op de opvanglocatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.