Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 24 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Nieuwmarkt in Amsterdam vanaf augustus autovrij

Je auto parkeren op de Nieuwmarkt is binnenkort verleden tijd. De Nieuwmarkt in de Amsterdamse binnenstad wordt vanaf 3 augustus autovrij. Het gaat om een proef van drie maanden.

Afsluiting

Er worden verschillende maatregelen genomen om het plein autovrij te maken. Gedurende de proef wordt de Nieuwmarkt tijdelijk afgesloten met bankjes en bloembakken. Als de proef slaagt, wordt het plein heringericht. Dan komt er aan de zuidkant een verhoging en bomen waardoor automobilisten het plein niet meer op kunnen rijden.

Lees ook: Deel Singel autovrij en Amstel eenrichtingsverkeer

Een andere maatregel is het plaatsen van fietsvakken. Waar overdag marktkramen staan, verschijnen tussen 19.00 tot 7.00 uur fietsvakken voor (horeca)bezoekers. Voor het probleem met de taxi’s volgt op korte termijn ook een proef.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.