Puck Roest
Puck Roest Binnenland 24 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Chinezen gepakt in woning met 742 pakken melkpoeder

De Amsterdamse politie heeft donderdagavond bij een huiszoeking in het stadsdeel West 742 pakken melkpoeder gevonden. Ook lag er voor tienduizenden euro’s aan contanten. Zes Chinezen zijn aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren, meldde de politie vrijdag.

De politie deed de vondst in een huis in de Vasco Da Gamastraat na een melding dat er geregeld mensen met lege tassen naar buiten gingen en met volle tassen weer terugkwamen. De autoriteiten gaan uit van handel in de poedermelk. Vanuit China is namelijk grote vraag naar Nederlands melkpoeder vanwege verschillende voedselschandalen in het land. Veel Chinezen vertrouwen babymelkpoeder uit eigen land niet meer.

Lees ook: Man beroofd van dozen melkpoeder in Breda

In 2008 werd er namelijk de giftige stof melamine aangetroffen in een Chinees babymelkproduct. Zes baby’s stierven en zo’n 300.000 kinderen werden ziek. Vrijdag zaten er nog vijf personen vast, omdat een persoon zich alsnog identificeerde. De politie vermoedt dat de anderen illegaal in ons land verbleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.