Robyn van Gorsel
Robyn van Gorsel Binnenland 1 mrt 2015 / 16:39 uur

IJsbeertweeling zorgt voor drukte in diergaarde

Topdrukte dit weekend in Diergaarde Blijdorp. Bijna dertigduizend mensen van heinde en verre kwamen af op de schattige ijsbeerbaby’s van moeder Olinka. De tweeling was dit weekend voor het eerst buiten te bewonderen. Dierentuindirecteur Marc Damen spreekt van een succes. „Er werd voor dit weekend een hoop regen voorspeld, maar het bleef hartstikke droog. Daardoor kwamen er heel veel mensen naar de tweeling kijken.”

‘Superschattig en zo ieniemini’
De kleine Noah van vier is voor de tweede keer in de dierentuin en hoewel hij normaal gesproken van aapjes kijken houdt, stelen de ijsbeertjes vandaag de show. „Ze zijn superschattig en zo ieniemini!” Het is toeval dat het gezin de tweeling ziet, want eigenlijk wisten ze geen van allen de ijsberen dit weekend naar buiten kwamen. „Ik zag op het internet al wel een paar foto’s voorbijkomen. Leuk dat we ze nu in het echt kunnen zien”, aldus vader Piet.

‘Niet prettig om te worden aangestaard’
Amsterdammers Joeri, Robbin, Rocco en Damy wilden al een tijdje met zijn allen naar Diergaarde Blijdorp. Toen ze hoorden dat de tweeling dit weekend voor het eerst naar buiten ging, besloten ze eindelijk eens te gaan. *We hebben er al eentje gezien. De ander zit constant achter zijn moeder verstopt. Snappen we ook wel, het lijkt ons ook niet prettig om de hele tijd door zo veel mensen te worden aangestaard*, lacht de groep.

Het zijn niet mijn lievelingsdieren, want dat zijn honden al. Saai hè?’
„Wat ontzettend leuk dat ze nu, wanneer wij er zijn, naar buiten komen,” vindt grote broer Max. „Mijn broertjes, Boris en Julius, zijn ook een tweeling, grappig!” Hij vindt het wel jammer dat de dieren niet altijd even goed zichtbaar zijn. „Jammer dat ze nu een beetje verstopt achter hun moeder zitten, hopelijk komen ze zo weer tevoorschijn. Ze zien er wel pluizig en lief uit, maar het zijn niet mijn lievelingsdieren, want dat zijn honden al. Saai hè? Maar ze staan zeker op nummer twee.”

‘Ik zou er wel een mee naar huis willen nemen. zijn echt mijn lievelingsdieren’
„Het is zo leuk om ze nu in het echt te kunnen zien in plaats van via de webcam. Thuis hebben we ze al een paar keer via het internet bekeken. In het binnenverblijf hadden ze niet veel ruimte. Hier gelukkig wel. Nu kunnen ze lekker buiten spelen”, lacht de jarige Valentijn. Het Haagse jochie is negen geworden en daarom is het hele gezin naar de dierentuin gekomen. „De twee kleine ijsbeertjes zijn zo superschattig en nog zo klein. De mama is ook lief, maar die is al groter. Ik zou er wel een mee naar huis willen nemen om er mee te knuffelen en om mee te spelen. Het zijn echt mijn lievelingsdieren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IJsbeertweeling zorgt voor drukte in diergaarde
Sluiten