Ruben Eg
Ruben Eg Binnenland 25 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Amsterdam CS krijgt primeur met stations-Wagamama

Ontbijten, lunchen en dineren aan het IJ kan vanaf deze zomer ook op Amsterdam Centraal. In de nieuwe hoofdingang aan de achterkant van het station opent in juni onder meer een vestiging van Wagamama. Het is het eerste filiaal van de hippe Aziatische restaurantketen op een treinstation.

Daarnaast krijgt de nieuwe IJ-hal van Amsterdam CS ook de stationsprimeur met vestigingen van de Belgische ‘versfastfoodketen’ Exki en hamburgerzaak De Burgerij. De restaurants worden allemaal gevestigd bij de entree van de nieuwe hoofdingang, zodat reizigers er kunnen eten en drinken met uitzicht op het IJ.

Lees ook: Amsterdam CS krijgt Franse grandeur onder de sporen

Divers

Het aanbod van horeca aan de tweede stationsentree wordt ‘kwalitatief en divers’, kondigt projectdirecteur Irma Winkenius van NS Stations aan. „Dit wordt een locatie voor reizigers die wat meer tijd hebben op het station, zoals toeristen en dagjesmensen.”

De IJ-hal gaat vanaf juni in fases open. Over anderhalf jaar is de nieuwe achterzijde voltooid. Naast Wagamama, Exki en De Burgerij, komen er vestigingen van de bekende stationswinkels AH to go, Julia’s, Starbucks en The Döner Company. Daarnaast komt er een speciale OV Servicewinkel, GWK en filiaal van Amsterdam Marketing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.