Loren Snel
Loren Snel Nieuws 10 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Man mag kerk niet in en wurgt medewerker

Een kerkmedewerker van de Dom van Worms in Duitsland is aangevallen en gewurgd door een man die samen met zijn vrouw de kerkdienst niet mocht bijwonen.

Veel mensen zoeken hun toevlucht in religie in de huidige moeilijk tijden. In Duitsland zijn daarom de kerken sinds kort weer open. Men kan vaak alleen op reservering langskomen.

De man nam de kerkmedewerker in een wurggreep

Een man die met zijn vrouw de kerk in Worms in wilde, maar niet gereserveerd had, werd door een kerkmedewerker de toegang ontzegd. Daarop viel de man de medewerker aan.

De man greep de man bij zijn keel en probeerde hem te wurgen. Het slachtoffer kon zich snel uit de wurggreep bevrijden en vluchtte de kerk in.

In Duitse kerken geldt een aanmeldingsplicht

Kerken zijn weer open in Duitsland, maar om de dienst in Worms bij te wonen, had de man zich van tevoren op moeten geven. Dat had de man volgens de kerkmedewerker niet gedaan. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus was er een beperkt aantal mensen dat de kerk in mocht.

Dader voortvluchtig

De mededeling viel niet goed bij de man, waarna hij de medewerker aanviel. Nadat de medewerker gevlucht was, wisten de man en vrouw te ontkomen. De politie is nog naar het tweetal op zoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.