Loren Snel
Loren Snel Good vibes 10 mei 2020 / 17:23 uur

Wolvin Noëlla bevallen van welpjes

Het Belgische wolvenpaar Noëlla en August heeft welpjes gekregen. Dat melden Vlaamse media.

Beschuit met bosmuisjes voor wolvenmoeder Noëlla. Ze is bevallen van welpjes. Hoeveel welpjes zijn geboren, is nog niet bekend.

„Daarvoor is het wachten op beelden van de jonge wolfjes wanneer ze hun eerste uitstapjes maken, samen met August en Noëlla, in de omgeving van hun nest." Dat schrijft Instituut voor Natuur-en Bosonderzoek (INBO) op hun Facebookpagina.

De Vlaamse minister van Omgeving Zuhal Demir wil dat er extra controles worden ingevoerd zodat de wolvenwelpjes in een rustige omgeving kunnen opgroeien.

Op de Facebookpagina van het Instituut voor Natuur-en Bosonderzoek staat het blijde bericht.

Wolf Noëlla heeft haar welpjes geworpen. 👏👍🤜🤛👌Dat blijkt uit nieuw beeldmateriaal waarop onze wolvenspecialisten…

Gepostet von INBO – Instituut Natuur- en Bosonderzoek am Sonntag, 10. Mai 2020

Eind april werd bekend dat Noëlla welpjes verwachtte. Ze zijn verwekt door wolf August. De wolven bevinden zich in een afgebakend natuurgebied in Belgisch Limburg.

Minister Demir gaf twee weken geleden via Facebook aan dat de gemeente het gebied strikt zou bewaken om te zorgen dat Noëlla veilig kon gaan bevallen. Men werd verzocht het gebied tijdelijk te mijden.

Trotse vader August verwekte al eerder welpjes

Een eerdere wolvin genaamd Naya werd vorig jaar zwanger van dezelfde vader, August, in nagenoeg hetzelfde gebied. Naya verdween in het voorjaar echter spoorloos. Waarschijnlijk werd zij door illegale jagers doodgeschoten.

Geiten binnenblijven

De minister riep de houders van schapen, geiten, alpaca’s en ander kleinvee ook op om gebruik te maken van bestaande subsidies om hun dieren veilig af te schermen. „Want samenleven met deze prachtige wolven is mogelijk, wanneer we de nodige ingrepen doen", aldus Demir.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wolvin Noëlla bevallen van welpjes
Sluiten