Loren Snel
Loren Snel Nieuws 1 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Dip in condoomverkoop door lockdown

De rek is uit de condoommarkt. Nu het seksleven van mensen geraakt wordt door de coronamaatregelen, worden er minder condooms verkocht. Dat melden de makers van Durex.

Laxman Narasimhan, directeur van Durex-eigenaar Reckitt Benckiser, geeft social distancing de schuld. „Stelletjes hebben nu minder kans om intiem te zijn”, zegt Narasimhan. Ook de stress die gepaard gaat met social distancing zou geliefden buiten de slaapkamer houden.

Chinese markt blijft overeind

De hardst geraakte landen wat betreft de condoommarkt zijn het Verenigd Koninkrijk en Italië. In China, waar men langzamerhand de lockdown verlaten mag, is de verkoop nog altijd fors.

200 miljoen minder

In maart kwam nog naar voren dat de wereld kans liep op een condoomtekort. Lockdowns zouden condoommakers dwingen productie stil te leggen. ’s Werelds grootste condoomfabricant Karex waarschuwde voor tekorten. Karex produceert een vijfde van de wereldwijde condoomvoorraad. Tussen half maart en half april zouden ze 200 miljoen minder condooms hebben kunnen maken.

Zorgwekkende tekorten

Karex directeur Goh Miah Kiat sprak zijn zorgen uit over de aanvoer van condooms in bijvoorbeeld Afrikaanse landen. „Tekorten kunnen daar maanden aanhouden, dat is zorgwekkend,” zegt Miah Kiat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.