Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 8 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

We moeten binnenzitten, maar Arcen meet nu al eerste zomerdag

Hoewel de regering er op hamert dat we zo min mogelijk de deur uit moeten, lijken de weergoden ons juist naar buiten te willen lokken met lekkere temperaturen.

Dat merken vooral de mensen van Arcen. In de Limburgse gemeente werden woensdag vroeg op de middag al de eerste officiële zomertemperaturen gemeten. Het kwik heeft daar volgens Weerplaza de 25 graden aangetikt, wat een hitterecord voor 8 april betekent. Later voegde ook Eindhoven zich daarbij. In De Bilt is het kwik woensdagmiddag gestegen naar 24,0 graden. Nog nooit was het volgens Weeronline zo vroeg in het jaar zo warm op het hoofdstation in De Bilt.

Normaal half mei

Ook was er sinds de start van de metingen slechts in drie jaar vroeger een ‘zomerdag’ in Nederland. „Normaal gesproken vindt de eerste zomerse dag van het jaar pas rond half mei plaats”, zegt meteoroloog Diana Woei tegenover NU.

Daarnaast is het verschil met vorig jaar nog eens extra groot. Hoewel het een heel warme zomer werd, kwam de eerste zomerse meting pas op 1 juni uit de bus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.