Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Recordaantal dagelijkse coronadoden in de VS

In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur 2569 doden als gevolg van het coronavirus geregistreerd. Niet eerder werden op een dag zoveel sterfgevallen gemeld.

Dat meldt de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore op basis van een dagelijkse telling. Dinsdag stierven 2228 inwoners, zondag en maandag kwamen ongeveer 1500 mensen in de VS om door het longvirus. Toen was er sprake van een lichte daling ten opzichte van de dagen daarvoor.

‘Piek waarschijnlijk bereikt’

President Donald Trump zegt dat de piek van het aantal besmettingen in de VS waarschijnlijk is bereikt. Donderdag houdt hij een persbijeenkomst over plannen voor ‘heropening’ van Amerikaanse staten. „De dagelijkse strijd gaat door, maar uit gegevens blijkt dat het hoogtepunt is bereikt."

In totaal zijn nu 28.326 coronapatiënten in het land overleden, het hoogste dodental wereldwijd. Meer dan 636.000 mensen in de VS zijn besmet met het virus. Dat heeft grote gevolgen voor het land. Miljoenen Amerikanen zijn inmiddels hun baan kwijtgeraakt.

Woensdag werd bekend dat Trump de financiering van de Wereldgezondheidsraad (WHO) voorlopig opschort. Volgens Trump pakt de organisatie de coronapandemie niet goed aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.