Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Oproep in België: ‘Eet vaker friet’

Er wordt aan Belgen gevraagd of ze alsjeblieft tweemaal per week friet willen eten. Door het coronavirus is er namelijk een enorm aardappeloverschot, waar boeren anders niet vanaf komen. 

Het gaat om maar liefst 750.000 ton aardappelen, dat door het coronavirus maar niet aan de man gebracht kan worden. Restaurants zijn immers dicht, waardoor er veel minder ‘frieten’ over de toonbank gaan dan normaal.

Enorme steun

Voorzitter van de Belgische beroepsvereniging voor de Belgische aardappelhandel en –verwerking (Belgapom) Romain Cools roept Belgen op om hun steentje bij te dragen aan het wegwerken van het enorme overschot.

Hoe, vraag je je misschien af? „Laten we allen twee keer per week frieten eten, in plaats van een keer per week", zegt Cools. Hij liet eerder op Twitter al weten blij te zijn met de enorme steun voor de Belgische aardappelketen.

Voedselbank

Belgapom werkt momenteel al hard aan het wegwerken van het overschot. Zo wordt een deel van de aardappelen wekelijks aan de voedselbank geschonken, wordt een ander deel gebruikt als voedsel voor dieren en zijn er ook aardappels bruikbaar voor het opwekken van elektriciteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oproep in België: ‘Eet vaker friet’
Sluiten