Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 apr 2020 / 05:44 uur

In beeld: Israëliërs protesteren tegen Netanyahu

In de Israëlische stad Tel Aviv hebben zo’n 2000 mensen geprotesteerd tegen premier Netanyahu. Ook in Israël geldt de regel afstand te houden, iets wat de meeste protestanten ook deden.

De twee meter afstand die in Israël geldt, werd door de politie geëist als mensen wilden protesteren. Ze beschuldigen Netanyahu dat hij de democratie uitholt. Volgens de betogers misbruikt hij de coronacrisis om uit handen van justitie te blijven. Netanyahu wordt aangeklaagd voor corruptie, maar de rechtszaak werd uitgesteld vanwege de coronamaatregelen in de rechtbank.

Groter plein

De protesten werden voor het begon verplaatst naar het Rabin-plein. Eerder was de betoging gepland op een kleinere locatie, maar vanwege de coronamaatregelen werd het verplaatst. Tussen elke groep van tien betogers, moest namelijk ook nog tien meter afstand worden gehouden.

Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP
Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In beeld: Israëliërs protesteren tegen Netanyahu
Sluiten