Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Drukte bij de Luisterlijn, behoefte aan een praatje

Mensen hebben in deze onzekere tijd behoefte aan een praatje of luisterend oor. Het is namelijk extra druk bij de Luisterlijn. Daarnaast schieten 800 nieuwe vrijwilligers te hulp. 

De telefoon staat roodgloeiend bij de Luisterlijn. Dit telefoonnummer kent een soortgelijk principe als de kindertelefoon, maar dan voor volwassenen. Speciaal voor de huidige coronacrisis is er een extra Coronapraatlijn.  

Stijging  

Normaal gesproken voeren vrijwilligers tussen de 700 tot 800 gesprekken per dag. Dat aantal stijgt naar zo’n 1200 gesprekken per dan. Daarvan gaat het grootste deel over het coronavirus. Bellers spreken hun bezorgdheid uit of luchten hun hart zonder dat de luisteraar oordeelt.

Naast bezorgde bellers, neemt ook het aantal helpende handen toe. De Luisterlijn werd de afgelopen maand overspoeld met aanmeldingen van mensen die zich willen inzetten. Veel van de nieuwe vrijwilligers zijn mensen die in deze tijd willen helpen en zelf minder of geen werk hebben. Helen Maier van de Luisterlijn zegt: „Het is echt hartverwarmend om te zien hoeveel mensen willen helpen door er even te zijn voor een ander.”

Wil jij ook graag je hart luchten? De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem gesprek op 0900-0767. Je kunt ook mailen of chatten via www.deluisterlijn.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.