Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 28 apr 2020 / 10:40 uur

Drankfeest beëindigd, houden aan maatregelen ‘moeilijker’

Een drankfeest in Den Haag, met zeven allesbehalve nuchtere feestgangers, is in de nacht van maandag op dinsdag met het inrammen van een deur gestopt.

Wijkagent Onno van politie Den Haag Binnenstad (@wijkagent_onno) meldt op Instagram dat rond 2.00 uur een huisfeestje gaande was in het Zeeheldenkwartier. Agenten wilden een kijkje nemen, maar aan de Westerbaenstraat werd de deur voor hun neus dichtgegooid.

Stootijzer

„De collega’s hadden meerdere malen aangebeld en geklopt”, schrijft de wijkagent. „De hoofdbewoner en andere personen weigerden voor ons de deur te openen. Wij hadden de voordeur opengemaakt met ons stootijzer.”

Zeven volwassenen „die behoorlijk onder invloed waren”, zijn beboet. Twee personen werden bovendien aangehouden, omdat zij hun identiteit niet wilden tonen. Een van hen verzette zich tegen de aanhouding.

Meer Nederlanders vinden maatregelen lastig

De zeven in Den Haag gingen totaal over de schreef als het om je houden aan de coronamaatregelen gaat. Veel Nederlanders vinden het steeds moeilijker worden om zich aan de coronamaatregelen te houden. Dat meldde adviesbureau Citisens dinsdag op basis van een eigen onderzoek aan BNR Nieuwsradio.

Hoesten en niezen in de elleboog en anderhalve meter afstand houden, ‘we’ hebben het er maar lastig mee. Toch blijft een meerderheid bereid zich hiernaar te voegen. De helft van de Nederlanders vindt het volgens de onderzoekers momenteel steeds moeilijker om zich aan de maatregelen te houden. Drie weken geleden leefde dit sentiment nog bij twee op de tien mensen.

Drankfeest beëindigd, houden aan maatregelen ‘moeilijker’
Foto: ANP / Koen van Weel

‘Geen afstand meer met vrienden of familie’

Men leeft de coronamaatregelen ook minder na dan drie weken geleden, toen de bereidheid om mee te werken het grootst was. Maar de overgrote meerderheid zegt zich er nog steeds naar te voegen. Zo geven zeven op de tien Nederlanders aan dat ze ook de ook de komende maanden 1,5 meter afstand van elkaar willen houden. Een kwart van de ondervraagden wil geen afstand meer houden tot vrienden of familie.

Dat het sentiment over de coronamaatregelen lijkt te verschuiven, valt samen met afnemende zorgen onder de ondervraagden over de uitbraak van virus, nu de druk op de IC-bedden afneemt. Maar nog steeds maakt ruim de helft zich zorgen om de uitbraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drankfeest beëindigd, houden aan maatregelen ‘moeilijker’
Sluiten