Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 1 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Creatief met mondkapjes

Op de Nederlandse tv hadden we vroeger Creatief Met Kurk, in het straatbeeld zien we in deze tijden soms Creatief Met Mondkapjes.

In Nederland nog geen gemeengoed in coronatijden (wel in de ziekenhuizen uiteraard), maar op tal van plekken wel. Mondkapjes zijn voor veel mensen niet meer weg te denken als zij de straat op gaan. Soms wordt qua creativiteit alles uit de kast getrokken.

Bescherming minder

Zelfgemaakte maskers bieden naar verluidt veel minder bescherming (tot ronduit slecht) dan chirurgische maskers en N95-maskers (soms worden die echter ook naar de fabrikant teruggestuurd). Dat wetende als waarschuwing, heeft Metro toch een aantal zeldzame maskers op een rij gezet die op allerlei plekken in de wereld sinds het begin van de pandemie zijn opgevallen.

Creatief met mondkapjes
Foto: Getty Images

Duikbril

Deze inwoner van Sydney in Australië, besloot zichzelf te beschermen door een duikbril te dragen. Ingenieurs zouden een manier via 3D-print hebben gevonden om met dit ‘kapje’ toch te kunnen ademen. Verschillende Europese ziekenhuizen gebruiken ook duikbrillen als kunstmatige beademingstoestellen.

Creatief met mondkapjes
Foto: Getty Images

Bh

Deze man verkoopt tweedehandskleding in Monterrey in Mexico. Hij gebruikte een zwarte beha om zichzelf te beschermen tegen de mogelijke verspreiding van het COVID-19-virus, terwijl de ziekte zich in zijn land blijft verspreiden.

Creatief met mondkapjes
Foto: @Howtomakeitdone

Colaflessen

Sommige gebruikers van sociale netwerken zijn in verband met het coronavirus begonnen met het verspreiden van tips over hoe je speciale mondkappen maakt van gebruikte materialen. @Howtomakeit liet op TikTok zien hoe je een kapje maakt van een (lege) Coca-Colaflessen.

Creatief met mondkapjes
Foto: @Gaygigantem

Nog meer plastic

Plastic flessen zijn sowieso een populair materiaal onder degenen die besluiten om doe-het-zelf-mondkapjes te maken. Dat is het geval bij de moeder van een bekende Twitteraar met de naam @gaygigante. Zij maakte haar bescherming van een bidon en twee elastiekjes.

Creatief met mondkapjes
Foto: AFP / Anthony Wallace

Voedselzakken

Op de luchthaven van Hong Kong werd deze reiziger gespot met een gezichtsmasker van plastic voedselzakken. Fotografen verdrongen zich om haar voorzorgsmaatregel tegen het COVID-19-virus. Het geïmproviseerde mondkapje wordt bij elkaar gehouden door veiligheidsspelen.

Creatief met mondkapjes
Foto: EPA / Wu Hong

Driedubbel

Een moeder en haar kind hebben zich bij het treinstation van Beijing in China driedubbel beschermd. Het mondkapje is de gangbare, maar de vrouw draagt ondanks dat het niet regent een paraplu om een groot stuk plastic om de twee te kunnen laten hangen.

Creatief met mondkapjes
Foto: EPA / Alex Plaveski

Het hele hoofd

Ook in China, maar dan in Guangzhou. Deze vrouw vond voor een fietstocht een mondkapje niet genoeg. Een snorkelbril prijkt voor haar gezicht en als extra bescherming heeft de Chinese nog een plastic tas om haar hoofd.

Creatief met mondkapjes
Foto: AFP / Anthony Wallace

Hele fles

Hopelijk was het water heerlijk voor deze creatieveling. Of deze plastic fles als mondkapje lekker ademt, dat moeten we in het midden houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.