Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Coupe-corona ‘vrees’ onder politici: een Grapperhausje kan altijd nog!

Provisorisch thuiskapperen of toch maar kaal… Op het Binnenhof is menig mannelijk politicus ‘bang’ voor een coupe-corona.

Ook politici maken zich zorgen over de gevolgen voor hun kapsel nu kapsalons dicht zijn en kappers ook niet aan huis kunnen knippen wegens het coronavirus. Het haar van onze premier „heeft de neiging uit te groeien tot zo’n legtegel" en ook vicepremier Hugo de Jonge vreest voor de „coupe-corona".

„Het zit nog fantastisch", antwoordt premier Mark Rutte met zijn kenmerkende joviale lach op de luchtige vraag van RTL Nieuws over zijn eigen kapsel. „Maar er komt een moment dat het onhoudbaar wordt." De minister-president overweegt zijn kapper op te bellen om op twee meter afstand te gaan zitten „en mij dan aanwijzingen te geven hoe ik er nog iets van maak".

„Ik kan altijd nog terugvallen op het Grapperhaus-model", grapt de premier over de kale minister van Justitie. „Daar heb ik de kapper niet voor nodig."

Plaksel

Het haar van vicepremier De Jonge blijft nog enigszins in model door „de plaksel die ik erop smeer". De christendemocraat geeft toe zich wel zorgen te maken. „Ik ben erg bezorgd over de ‘coupe-corona’." Dit weekeinde moet zijn haar er toch aan geloven. Met behulp van zijn vrouw en het liefst ook zijn kapper, die instructies geeft via Facetime. „Ik denk dat dat wel kan, maar ik zie er een beetje tegenop, eerlijkheidshalve."

Premier Rutte haalde de zorgen over kapsels nog maar eens aan om Nederlanders op het hart te drukken zich aan de voorschriften te houden. „Houd vol! Dan hoeft dit niet langer te duren dan nodig is."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.