Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 apr 2020 / 16:49 uur

Bokser levert helft miljoenengage in voor medische hulp

Wanneer je werk stil komt te liggen, kan het financieel best spannend worden. Niet voor de Bulgaarse profbokser Kubrat Pulev. Hij staat de helft van zijn miljoenengage af voor medische hulp.

De Bulgaarse profbokser stelt een miljoenenbedrag beschikbaar voor de strijd tegen het dodelijke coronavirus. „Ik sta de helft van mijn gage af die ik voor mijn titelgevecht tegen Anthony Joshua ontvang. Dat geld doneer ik aan de onvermoeibare helden die tegen het duivelse virus vechten. Daarmee kunnen de artsen, de verplegers en de ziekenhuizen de vereiste medische hulpmiddelen aanschaffen om de strijd te winnen."

Wedstrijd uitgesteld

De 38-jarige Bulgaar zou op 20 juni in het stadion van Tottenham Hotspur uitkomen tegen Joshua. Dat wereldtitelduel in het zwaargewicht is echter vanwege de coronacrisis uitgesteld, mogelijk naar het einde van het jaar, wellicht nog zonder publiek.

Pulev heeft als uitdager van de internationale boksbond IBF een bedrag van 5 miljoen dollar (circa 4,6 miljoen euro) voor dat gevecht bedongen. De helft van die som gaat nu dus naar de hulpverleners in zijn land. Joshua (30) is de wereldtitelhouder bij vier verschillende bonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bokser levert helft miljoenengage in voor medische hulp
Sluiten