Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Barney wint van aartsrivaal in allereerste huiskamerduel ooit

Het werd een héle mooie avond voor de voormalige postbode die van 180 een iconisch getal maakte. Hij won, gewoon in zijn eigen huiskamer. Zijn prijs gaat naar de Voedselbank.

Darter Raymond van Barneveld heeft zijn aartsrivaal van weleer Phil Taylor verslagen in het eerste huiskamerduel ooit. De Haagse legende won een ware thriller met 7-6.

Net zoals andere sporters, kunnen ook darters hun sport niet beoefenen in wedstrijdverband. Dus daar werd iets op bedacht. De voormalig wereldkampioenen gooiden op een elektronisch bord met pijlen met een plastic punt: Barney vanuit zijn eigen woonkamer in Den Haag, ‘The Power’ Taylor 450 kilometer verderop in Stoke-on-Trent.

Het duel was opgezet door wedkantoor Paddy Power en te zien op een livestream die werd voorzien van uitbundig Engels commentaar. Het wedkantoor had vooraf een vast bedrag gekoppeld aan de maximale score van 180, namelijk 1000 pond.

Van Barneveld verdiende 5000 pond en de opbrengst is bestemd voor de Voedselbank in Nederland. Taylor wierp 10.000 pond bij elkaar voor de gezondheidszorg in Engeland.

Beide landen zijn zwaar getroffen door het coronavirus en iedereen moet zich houden aan strikte sociale afstandsregels. Ook dartstoernooien in zalen zijn niet toegestaan.

Klassieker

Het duel tussen Van Barneveld en Taylor behoort tot een van de klassiekers van de dartsport. De mannen speelden in hun actieve carrière 73 keer tegen elkaar. Taylor, zestienvoudig wereldkampioen, won 55 keer. De titanen namen het ‘coronaduel’ uiterst serieus en leverden hoogstaand darts.

Van Barneveld nam een 2-0-voorsprong en wierp de tweede leg uit met 151. Taylor kwam sterk terug en liep weg naar 6-3. Dat was het moment voor Van Barneveld zich op te richten. Bijna wierp de Hagenees zelfs een ‘ninedarter’. Zijn gemiddelde score was met 119,27 bijzonder hoog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.