Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 apr 2020 / 05:30 uur

Meerdere bosbranden op de Veluwe

De brandweer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie keer moeten uitrukken vanwege branden in natuurgebied de Veluwe.

De oorzaak van de branden is onbekend, maar een woordvoerder van de Veiligheidsregio sluit niet uit dat het komt door de aanhoudende droogte.

Snel geblust

Kort na middernacht brak in een bos ter hoogte van het Herenhul in Apeldoorn brand uit. Een stuk van ongeveer 100 vierkante meter ging in rook op. Om 04.00 uur vatte bij Radio Kootwijk zo’n 2 hectare heidegebied vlam, een half uur later ging in Uddel een stuk heide van 100 bij 100 meter in de brand. In alle gevallen kon het vuur door de brandweer snel worden geblust.

Voorjaar is risicovol

Afgelopen zondag waarschuwde de brandweer dat het risico op natuurbranden als gevolg van de aanhoudende droogte is toegenomen. „Het voorjaar is sowieso een risicovolle periode. De sappen stromen dan nog niet door de heide die daardoor vaak erg droog is. Een windje is dan al voldoende om brand te veroorzaken”, aldus de woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meerdere bosbranden op de Veluwe
Sluiten