Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 mrt 2020 / 12:25 uur

Spanje op slot, Nederland past reisadvies aan

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Spanje aangepast. Vanwege ingrijpende maatregelen om verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, is het advies nu alleen nog noodzakelijke reizen naar het land te ondernemen.

Er zijn in Spanje meer dan 6000 mensen besmet met het coronavirus. Daardoor is het na Italië de grootste coronabrandhaard in Europa. De regering van Spanje heeft voor de komende twee weken de noodtoestand aangekondigd. Daardoor mogen Spanjaarden alleen het huis uit om eten of medicijnen te kopen. Wel mogen ze nog naar het ziekenhuis, hun werk of naar de bank.

Vrouw van premier

Ook de vrouw van de Spaanse premier Pedro Sánchez is besmet met het longvirus. Zij maakt het naar omstandigheden goed.

In Spanje zijn onder meer winkels gedeeltelijk leeg omdat mensen hamsteren, bewoners is gevraagd niet onnodig te reizen en grote evenementen zijn afgelast. Het advies alleen naar Spanje te reizen als dat noodzakelijk is, geldt ook voor de Canarische eilanden.

Voor een heel klein deel van Spanje, geldt zelfs de kleur rood, die staat voor niet reizen. Het gaat hierbij om de Catalaanse gemeenten Igualada, Vilanova del Cami, Odena en Santa Margarida de Montbui, die zijn afgesloten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Spanje op slot, Nederland past reisadvies aan
Sluiten