Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 mrt 2020 / 20:29 uur

School mag dicht: als de les maar doorgaat

Scholen worden niet langer afgerekend op het openhouden of sluiten van hun deuren, maar op het doorgaan van hun onderwijs. Dat kan soms ook thuis, of in nog andere vorm. Zo hoopt het kabinet de scholen voorlopig de ruimte te geven om de coronacrisis te doorstaan.

Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob overlegden vrijdag urenlang met schoolbesturen, vakbonden en andere vertegenwoordigers van het onderwijs over de maatregelen van het kabinet om het coronavirus een halt toe te roepen. De ministers willen er vooralsnog niet aan om basis- en middelbare scholen te sluiten, al gaan in het onderwijs steeds meer stemmen op om dat toch te doen.

Alternatief

„Als het echt niet gaat, moet je een alternatief verzinnen voor het onderwijs op school", zegt Paul Rosenmöller namens de schoolbesturen van het voortgezet onderwijs. Want vooropstaat dat de leerlingen onderwijs blijven krijgen.

„Of de school zelf dicht is, is niet langer de relevante vraag", zegt Petra van Haren namens de schoolleiders van basis- en voortgezet onderwijs. „Als dat het beste is, gaat een school dicht."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
School mag dicht: als de les maar doorgaat
Sluiten