Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Rutte en Van Dissel helden van de coronacrisis’

Volgens een representatief onderzoek zijn directeur Jaap van Dissel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en premier Mark Rutte de helden van de coronacrisis.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 4385 Nederlanders door Hendrik Beerda Brand Consultancy. Hebben we het over helden in deze tijd, dan moeten direct ook de zorgmedewerkers in Nederland worden genoemd. Dat blijkt ook uit het onderzoek: hun kordate optreden, maar ook dat van het RIVM, leidt tot veel bewondering. Ook is men trots hoe de regering in deze zware periode handelt.

„De bezorgdheid over corona en de bewondering voor de aanpak door de zorgmedewerkers blijken vooral uit de reacties onder ouderen", aldus merkadviseur Hendrik Beerda. „De inzet en inventiviteit van alle zorgmedewerkers worden geroemd. En het contrast met het gedrag van mensen op straat wordt benadrukt."

Duidelijke informatie

RIVM-directeur Van Dissel wordt geroemd om zijn kennis. „De onderzoeksresultaten laten zien dat van Dissel de juiste toon weet te zetten in zijn presentaties", aldus Beerda. „Men heeft er bewondering voor dat hij zo rustig en geduldig blijft en heel duidelijke informatie verschaft." Hoewel premier Rutte duidelijk het boegbeeld van de crisisaanpak is, krijgt ook de afgetreden minister Bruno Bruins veel lof voor zijn inzet, aldus het onderzoek.

In de top tien van organisaties die positief in het nieuws zijn geweest, staat de publieke omroep op de vierde plaats en de supermarkten op plek vijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.