Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 23 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Online pubquiz levert 30.000 euro voor de horeca op

Zesduizend Nederlanders hebben dit weekend door een online pubquiz te spelen ruim 30.000 euro opgehaald voor kroegen en andere horecazaken die nu gedwongen gesloten zijn. Zaterdag is de volgende editie.

Het ging om een benefietquiz van De Andere Quiz, die normaal gesproken in de cafés zelf wordt gespeeld. Binnen een week werd de actie in verband met de coronacrisis opgezet en tot ver na het einde van de quiz stroomden de donaties binnen. Horecaeigenaren werden verrast met de spontane donaties. Deelnemers doneren rechtstreeks aan hun eigen stamkroeg, restaurant, of sportkantine.

Geen pubquiz zonder pub

„We hebben elkaar nodig, geen pubquiz zonder pub,” zegt Jeroen Brouwer, één van de organisatoren. Hij is verrast door het aantal deelnemers en het opgehaalde bedrag. „De actie was zo succesvol dat de benefietquiz wordt herhaald: aanstaande zaterdag om 20.00 uur een nieuwe quiz vanuit huis op de livestream.”

Online pubquiz levert 30.000 euro voor horeca op
Zesduizend Nederlanders hebben zo de online pubquiz gespeeld. | Foto: De Andere Quiz

Jeroen Brouwer organiseert De Andere Quiz samen met twee broers al vijf jaar in cafés en bij bedrijfsuitjes door het hele land. Zij ondernamen direct actie toen ze hoorden dat horecagelegenheden de deuren moesten sluiten. Het concept om mee te doen is simpel: je meldt je aan voor de online pubquiz en laat weten welke gelegenheid je wilt steunen met welk bedrag. De horecagelegenheid wordt direct op de hoogte gebracht en stuurt zelf een betaalverzoek naar de donateur. Zo gaan alle opbrengsten rechtstreeks naar de horeca.

Online pubquiz levert 30.000 euro voor horeca op
Zo zag een pubquiz er 'vroeger' uit. | Foto: De Andere Quiz

‘Steun je stamkroeg’

Dit weekend werd er onder de leus ‘Steun je stamkroeg’ gedoneerd aan 326 verschillende locaties. Het leverde mooie reacties op, van spelers en horecamensen. „Zo! Wat zitten we hier aan de ontbijttafel na te genieten. Bedankt voor de geweldige quiz en geweldige filmpjes”, schrijft een deelnemer. Een café-eigenaar liet na afloop weten: „Jongens, ik weet niet wat me overkomt! Ik krijg ineens heel veel donaties van gasten die aan jullie quiz mee doen. Bij deze wil ik jullie persoonlijk echt uit de bodem van mijn hart bedanken voor dit initiatief.”

Meedoen aan de nieuwe quiz kan hier. Staat jouw horecalocatie er niet bij, dan kun je die zelf toevoegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Online pubquiz levert 30.000 euro voor de horeca op
Sluiten