Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 29 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe rage: Nederland trekt eropuit voor ‘Berentochten’

Er is een nieuwe rage ontstaan die nu het land aan het overnemen is: berentochten. Door het dorp of een stuk stad wandelen en hopen dat je achter een raam een knuffelbeer ziet staan. 

De trend is overkomen waaien uit het buitenland; in Australië en België deden ze al ook al Berentochten, waarbij buurtbewoners dus een beer achter hun raam zetten en kinderen op zoek gaan naar die beer. Het is de bedoeling dat jonge kinderen een berenkaart uitprinten en door de plaats lopen waar de Berentocht gehouden wordt. Iedereen die mee wil doen, mag een beer achter het raam zetten.

Meer dan 1100 leden

De eerste initiatieven waren onder andere te zien in Drenthe. RTV Drenthe schrijft dat er binnen twee dagen een groep uit Klazienaveen al meer dan 1100 leden had. „Iedereen kan meedoen, maar je moet natuurlijk wel 1,5 meter afstand houden en alleen lopen met je gezin”, vertelt een initiatiefnemer.

De Berenjachten maken meerdere mensen blij: kinderen hoeven zich niet te vervelen en mensen die meedoen door een beer achter het raam te zetten hebben even aanspraak door in de deuropening een praatje te maken op afstand of door bijvoorbeeld te zwaaien vanachter het raam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.