Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 mrt 2020 / 11:29 uur

Recordaantal doden op een dag in Spanje en België

Spanje heeft opnieuw een grimmig record gemeld. Er stierven in een etmaal 838 patiënten met het coronavirus: het hoogste aantal sinds het begin van de uitbraak in het Zuid-Europese land.

Spanje behoort wereldwijd tot de landen die het zwaarst zijn getroffen door de pandemie. Het dodental door de uitbraak van het virus staat er inmiddels op 6528. Het aantal besmettingen dat is vastgesteld steeg van 72248 op zaterdag naar 78797.

België

Het coronavirus heeft de afgelopen 24 uur 78 levens geëist in België. De Belgische gezondheidsautoriteiten meldden dat er in het land niet eerder op een dag zoveel mensen zijn overleden aan de gevolgen van het virus.

Sinds het begin van de uitbraak heeft het coronavirus in België 431 levens geëist. Het aantal ziekenhuisopnames liep in de afgelopen 24 uur met 629 patiënten op naar 4138. Op de ic-bedden liggen 867 patiënten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recordaantal doden op een dag in Spanje en België
Sluiten