Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 21 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Feyenoord en Ajax eren samen zorgpersoneel

Afgezien van de verschrikkingen die het coronavirus met zich meebrengt, zijn er ook kleine lichtpuntjes. Zo ontstaan er de mooiste initiatieven om elkaar te helpen én slaan ‘aartsrivalen’ Ajax en Feyenoord de handen ineen. 

De clubs zouden dit weekend de Klassieker spelen. In plaats daarvan laten de voetbalclubs uit Rotterdam en Amsterdam een ‘moving billboard’ door de ziekenhuizen in de twee steden rijden om het zorgpersoneel te bedanken.

Dappere strijders

Ook in de kranten is een paginagrote boodschap te lezen zaterdagochtend: ‘Hand op Hand voor onze dapp’re strijders in de zorg’. Een samenvoeging van de lijflieden van de voetbalclubs. Hand in hand kameraden van Feyenoord en ‘dapp’re strijders fier en koen’ uit het lied van Ajax.

Bij de tekst staat nog een gezamenlijke verklaring. „Dit weekend staan we niet tegenover elkaar, maar slaan wij samen hand op hand. We klappen nu niet voor onze spelers, maar voor alle zorgverleners. Dapp’re strijders, wij zijn jullie dankbaar en wensen jullie heel veel sterkte toe.”

https://twitter.com/0406Guno/status/1241274305645772800

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.