Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Eindtoetsen groep 8 basisonderwijs geschrapt

Kinderen in groep 8 van het basisonderwijs hoeven dit jaar géén centrale eindtoets te doen. Dat heeft minister Arie Slob van Onderwijs besloten na overleg met de onderwijssector. 

De reden is om de werkdruk voor leraren te verminderen. Bovendien hebben leerlingen in groep 8 de afgelopen weken al een schooladvies gekregen. Dit advies is altijd al leidend geweest bij de keuze van een middelbare schoolopleiding.

Op die middelbare school zal in het nieuwe schooljaar „goed gekeken worden of kinderen op de juiste plek zitten".

Thuisonderwijs

Aangezien de scholen zijn gesloten, zijn veel leraren druk bezig met het organiseren en geven van thuisonderwijs. Daarnaast hebben leraren en ander onderwijspersoneel het erg druk met de opvang van kinderen van ouders in vitale beroepen zoals de zorg en met het organiseren van onderwijs voor kinderen die thuiszitten. Minister Slob begrijpt dat ze op dit moment veel vragen van het onderwijspersoneel.

Voortgezet onderwijs

Dinsdag werd voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs besloten dat de school- en praktijkexamens wél doorgaan. Of de centrale eindexamens op 7 mei ook doorgaan wordt uiterlijk 6 april besloten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.