Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 mrt 2020

Chemiereus DSM schiet te hulp met productie extra desinfectiemiddel

Chemiereus DSM is de zorgsector te hulp geschoten door extra desinfectiemiddel te gaan produceren. De eerste duizend liter is inmiddels gereed, liet Hugo de Jonge – minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport – weten op Twitter. 

Door het coronavirus is er een groot tekort aan onder andere mondkapjes en desinfectiemiddel in de zorg. Het chemieconcern, dat zit gevestigd in Heerlen, had al eerder aangegeven graag te willen helpen. Inmiddels is de eerste hulp dus in gang gezet.

Voor de productie werkt DSM samen met Avandis, een fabrikant uit Zoetermeer, zodat het tekort aan de ontsmettende gel weggewerkt kan worden. Ook Shell helpt mee: zij stellen gratis 2,5 miljoen liter grondstof ter beschikking, waardoor we volgens De Jonge zes maanden vooruit kunnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Chemiereus DSM schiet te hulp met productie extra desinfectiemiddel
Sluiten