Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 mrt 2020

Boete voor spotters die kijken naar laatste Boeing 747 van KLM

De politie heeft zondag meerdere vliegtuigspotters een boete gegeven. De spotters hadden hun auto in de buurt van Schiphol langs de weg neergezet om te kijken naar de laatste landing van een Boeing 747 van KLM terwijl dat verboden was.

Het vliegtuigtype zou volgend jaar voor het laatst de lucht ingaan, maar vanwege de coronacrisis besloot KLM dat dit jaar al te doen. Het vliegtuig met de naam City of Tokio landde rond 15.30 uur na een vlucht uit Mexico-stad op Schiphol.

Unieke gebeurtenis

De laatste landing van het iconische toestel is een relatief unieke gebeurtenis. Om die reden heeft de gemeente Haarlemmermeer van tevoren al gewaarschuwd dat grote samenkomsten op de vliegtuigspotplekken verboden zijn vanwege de maatregelen rond het virus.

„Er geldt een samenscholingsverbod en je moet 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. De kans is daarom heel groot dat je wordt weggestuurd en je riskeert ook een boete van 400 euro”, aldus de gemeente. Toch kwamen meerdere spotters richting Schiphol. De politie deelde bekeuringen uit voor het niet naleven van het samenscholingsverbod.

Vrachtvariant

De Boeing werd door vliegtuigspotters ook wel ‘The Queen of the Sky’s’ genoemd. Eerder op de dag landde er al twee andere 747’s voor het laatst. Met de vrachtvariant van de 747 wordt in de toekomst nog wel gevlogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Boete voor spotters die kijken naar laatste Boeing 747 van KLM
Sluiten