Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 mrt 2020 / 17:45 uur

Britse bokskampioen wekt afschuw en boosheid met video

De Britse profbokser Billy Joe Saunders heeft zijn excuses aangeboden voor een video waarin hij oproept korte metten te maken met vrouwen die tijdens thuisisolatie hun man ‘lastigvallen’.

In het filmpje plaatst de wereldkampioen in het super middengewicht (WBO-versie) een aantal stoten op een bokszak in zijn schuur. Daarna doet hij een aantal uitspraken die veel boosheid en afschuw op social media opriepen.

„Dit is de manier om je vrouw de mond te snoeren”, zegt de bokser in het filmpje. „Als ze binnenkomt en ze wil je iets vertellen, dan explodeer je ineens en bam, op de kin. Daarmee schakel je haar uit.”

Excuses

Nadat er veel boze reacties op het filmpje kwamen, betuigde Saunders snel spijt. „Ik zal huiselijk geweld nooit goedpraten. Als ik een man een vrouw zie slaan, zou ik hem zelf tot moes slaan. Excuses als ik vrouwen heb beledigd.”

Boete

In 2018 ging Saunders ook al in de fout. Hij bood in een filmpje een vrouw drugs aan om met een ander persoon seks te hebben. De controversiële bokser kreeg daarvoor van de Britse toezichthouders in het boksen een boete van ruim 100.000 euro. Mogelijk wordt hij voor zijn nieuwe uitglijder opnieuw aangeklaagd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Britse bokskampioen wekt afschuw en boosheid met video
Sluiten